Om forlaget

Solum Forlag har gitt ut bøker i over 35 år (siden 1974).

Samuel Beckett ... Vizma Belsevica ... Elias Canetti ... Fjodor Dostojevskij ... William Faulkner ... James Joyce ... Robert Musil ... Fernando Pessoa ... Lev Tolstoj ... Anton Tsjekhov ... Oscar Wilde ...  er noen få av navnene på listen av bøker utkommet på Solum Forlag.

Solum Forlag har gitt ut en rekke litterære nobelprisvinnere, blant annet Joseph Brodsky (1987), Derek Walcott (1992), Seamus Heaney (1995) og Wislawa Szymborska (1996).

På disse nettsidene finnes en fyldig oversikt over bøker utgitt på Solum Forlag. Våre utgivelser av norsk lyrikk, dramatikk og skjønnlitterær prosa er bredt presentert. Ikke minst har vår satsing på utgivelser av norsk dramatikk blitt lagt merke til. Det er ikke uten grunn at Dramatikerforbundet har gitt ut sine jubileumsantologier hos oss: Ved 50-årsjubileet i 1988 og ved 60-årsjubileet i 1998.

Oversettelser og gjendiktninger har alltid vært et viktig område for forlaget. På disse nettsidene er den oversatte litteraturen sortert etter språkområder, og listen er lang.

Russisk litteratur er et område vi har arbeidet systematisk med helt siden starten. Her foreligger nå et helt lite russisk bibliotek.

I avdelingen for tilrettelagt litteratur finnes bøker som er spesielt tilpasset elever og andre – voksne og barn – som av forskjellige grunner har vansker med å lese. Her har forlaget lagt ned et stort arbeid, og vi kan tilby en rekke utgivelser, med pioneren Anette Diesens bøker i fremste rekke.

Solum Forlag er også et av landets viktigste akademiske forlag. Avhandlinger og vitenskapelige verker på mange forskjellige språk utgjør en stor del av vår produksjon. Mange av disse bøkene distribueres internasjonalt via samarbeidspartnere i Europa og USA.

De siste årene har Solum Forlag også fokusert på undervisningslitteratur i språk som er av stor betydning og relevans i det moderne Norge. Vi har allerede produsert undersvisningslitteratur for tre trinn i somali, tyrkisk og urdu. I tillegg arbeider vi fortløpende med utgivelse av undervisningslitteratur i sørsamisk, både som første- og andrespråk.

I snart 40 år har Solum Forlag vært et vindu mot verden.

Solum forlag AS er siden 2013 en del av forlagsgruppen BVT, som også består av Bokvennen forlag AS , Vidarforlaget AS , Transit AS  og Pandora forlag AS.  KULTBOK  er forlagenes felles bokhandel på nett.

Kontaktinformasjon:

Solum forlag as
Poastboks 6794 St. Olavs plass
0130 Oslo, Norway

tore@solumforlag.no eller gunnar@solumforlag.no

Handlekurven din er tom