Maria ( 2014 )

Forfatter: Lalla Romano
Oversetter: Tommy Watz
Originalspråk: Italiensk

I den mørke årstiden, da de var tvunget til å tilbringe dagene innendørs, kjedet Maria og gutten seg aldri. Hva de snakket om sammen, visste bare de selv, i de lange vinterettermiddagene, bak kjøkkenvinduenes glass, mens blokker av snø falt med tunge dunk fra det store pinjetreet i bakgården.

Med ømhet og varme skildrer den kvinnelige fortellerstemmen scener fra livet til hus­hjelpen Maria. Elegant og med en var letthet presenteres­ et psykologisk og intimt portrett av en kvinne som vier sitt liv til trofast å tjene andre. Det er noe salig som hviler over Maria, men til tross for hennes hengivenhet er hun ikke uten sjelelige arr: Under den rolige overflaten ulmer  en dyp uro.

Lalla Romano (1906–2001) var en italensk romanforfatter, lyriker, kunstmaler og journalist. Hun ble født i ­Demonte, nær Cuneo i Piemonte,­ ikke langt fra grensen til Frankrike, og hun studerte kunst og litteratur i ­Torino. I 1954 mottok hun Prix Veillon for sin første roman Maria , som året før kom ut i Elio Vittorinis ­berømte bokserie­ ­I Gettoni . Hun døde i Milano­ 94 år gammel og er regnet som en av sin tids viktigste forfattere i Italia. Dette er første gang hun blir oversatt til norsk. 


Format: Innbundet
ISBN: 9788256017706
Pris: Pris kr 349,00

Handlekurven din er tom