Faust ( 2014 )

Forfatter: Ivan Turgenjev
Oversetter: Erling Sande
Originalspråk: Russisk

"Jeg står her og stirrer tanketomt fremfor meg: Det henger som et sort forheng foran selve øynene på meg; jeg er tung om hjertet, og sjelen er lammet av redsel! Jeg er i stand til å beherske meg, i det ytre er jeg rolig, ikke bare sammen med andre, men også når jeg er alene; jeg kan jo ikke bære meg ad som en guttunge heller! Men jeg har fått en orm i selve hjertet som gnager på det dag og natt. Hva skal dette ende med? "

Pavel henvender seg til en venn gjennom en serie på ni brev hvor han forteller om sitt gjensyn med sin ungdoms store kjærlighet. Vera, som nå er en gift kvinne, vokste opp uten noen gang å ha lest en skjønnlitterær bok. Pavel beretter om hvordan han overtaler Vera til å lese Faust  sammen med ham, og om den skjebnesvangre og ugjenkal­lelige forandringen møtet med Goethes dikterverk forårsaker i den følsomme kvinnens liv.

Den russiske forfatteren og dramatikeren Ivan Turgenjev (1818–1883) er kanskje den mest «europeiske» av de store russiske forfatterne fra det 19. århundre. Gjennom sitt omfattende forfatterskap skrev han seg inn i litteraturhistorien som en av realismens viktigste forfattere.

Faust , første gang utgitt i 1855, er et av Turgenjevs beste kortere prosastykker og foreligger her for første gang i norsk oversettelse.


Format: Innbundet
ISBN: 9788256018291
Pris: Pris kr 299,00

Handlekurven din er tom